[Видео] 40 години хип хоп во едно видео

Да се спојат 40 години историја на хип хоп музиката во една песна е амбициозна задача, но обидот на Јутјуб каналот The Hood Internet некако успеал во тој.

„Ова не е хронолошка историја на хип хопот. Ова се рапери од различни ери, кои ги завршуваат римите еден на друг преку поврзани „битови““, напишале креаторите на видеото на Јутјуб.

Во видеото има повеќе од 150 песни од 100 различни артисти, „пикнати“ во само честири минути.