[Видео] 22 јули – Европски ден на жртвите на криминал од омраза

[Видео] 22 јули - Европски ден на жртвите на криминал од омраза

Видео на Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија, изработено по повод 22 јули, Европскиот ден на жртвите на криминал од омраза. Продуцент на филмот е Сашко Потер Мицевски, а во него се користени делови од говорот од филмот „Големиот диктатор“ на Чарли Чаплин.