Вежби во замена за карти за метро – Москва се подготвува за Олимпијадата

За да се промовираат спортските навики и Олимпијадата во 2014, во подземната железница во Москва е инсталирана специјална машина за билети, која не прима пари. Наместо стандардниот начин на плаќање на возењето, машината прима само вежби – секој што сака бесплатно возење, мора да направи по 30 клекнувања (во недостиг на подобар превод за „чучњеви“).

Вежби во замена за карти за метро - Москва се подготвува за Олимпијадата

Машината има вградена камера, која контролира дали патникот добро извежбал, пред да му испечати билет. Погледнете како изгледа ова: