Велосипедска и планинарска тура низ најубавите предели на Галичица

Настанот „Тур де Галичица“ годинава ќе се одржи по 6-ти пат oд 15-ти до 16-ти јуни.

Организатор е Велосипедско – Планинарскиот клуб „Преспа Бајк – Ресен“.

Останува старата велосипедска рекреативна тура низ падините на Националниот Парк Галичица која ќе биде на 16 јуни во недела. Оваа година планинарската тура ќе биде на врвот Магаро од 2255 м.н.в и со можеби најдобриот поглед на двете езера. И таа ќе биде во недела со почеток во 9 и 15 ч.

-Исто како и претходните години, Ви нудиме можност за кампување збогатено со забава во Lakeview Hotel & Resort, Otesevo на отворено на кое покрај кампувањето ќе има и доста други изненадувања.

Велосипедската тура е долга 68 km. Стартот е во 9ч во недела. Линк од целата тура https://www.bikemap.net/en/r/4399131/ . Стартниот пакет ќе биде 300 денари и ќе се наплаќа на лице место, информираат организаторите.

Зборно место за планинарската тура ќе биде плоштадот во Ресен во недела на 16 јуни со почеток во 9 часот и се тргнува со организаран превоз од Ресен до Галичица. Вкупна должина на планинарската тура изнесува некаде околу 8 км. Линк од планинарската тура: https://www.bikemap.net/en/r/4988855/ .

-Се молат сите заинтересирани за планинарење да се пријават најдоцна до 14ти јуни за на време да се обезбеди превоз. Стартниот пакет за планинарската тура ќе изнесува 400 денари. Наплатата е на лице место.

Линкот за пријавување е тука на планинарската и велосипедската тура: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdX6nS0w_puXWQdYOTtzhQgbJt4Z2rrx3bt9REJT2YAU6vIZQ/viewform?fbclid=IwAR0hGg7bfywLgG-WIAcBxPFnZ3kLqsRg-vaR6MCi2xZU5agKP6kTbrBDHD8 .

Сите учесници настапуваат на сопствен ризик.

Со самото стартување, учесниците се согласуваат дека организаторот не одговара за постапките на учесниците кон самите себе,ниту кон другите учесници.

Забрането е учество на малолетни лица, освен во присуство на родител или старател.

Опрема: за учество неопходно е носење на заштитна кацига и технички исправен планински велосипед, односно соодветни чевли и облека за планинарење.

Организаторот го задржува правото за правење на евентуални измени кои ќе бидат неопходни, а за кои ќе бидете навремено известени.

Телефон за контакт: Кристијан 078/254-443, Дејан 075/282-207