Велосипеди за вработените во Министерството за финансии

„Грижејќи се за поздрава животна средина, но и за здравјето на своите вработени Министерството за финансии за службени потреби почна да користи велосипеди“, објави Министерството пред две недели на својата веб-страница.

„По примерот на Гугл, вработените од Министерството своите работни задачи низ градот отсега натаму ќе ги извршуваат на велосипед.

Вработените со голем ентузијазам ја прифатиле идејата, па наскоро низ скопските улици ќе можат да се видат велосипедите со таблички на Министерството за финансии“, велат од Министерството.