Велосипеди, вафли и други „чуда“ во новото седиште на Гугл во Амстердам

Гугле го редизајнираше своето седиште и канцелариите во Амстердам, со што уште еднаш го докажа вкусот за естетика по кој е позната компанијата. Од Гугл се потрудиле да вметнат локални елементи, па затоа во холандскиот град дизајнирале канцелариски елементи во кои се препознаваат вафлите, велосипедите и други предмети типични за Холандија.

Велосипеди, вафли и други „чуда“ во новото седиште на Гугл во Амстердам

Ентериерот е дело на домашната компанијаD/DOCK, од каде порачуваат дека овој концепт е инспириран од гаражата во која Larry Page и Sergery Brin го основаа Гугл.

Погледнете ја галеријата од редизајнираните канцеларии на Гугл во Амстердам:

2

3

4

5

6

7

8

Извор: Кlix.ba