ВелосиФест – велосипедски празник во Скопје

ВелосиФест - велосипедски празник во СкопјеМладински образовен форум и медиа/арт клубот на МОФ од Скопје Ве покануваат да дојдете и учествувате на јавниот настан ВелосиФест. Настанот се состои од работилници за декорирање на велосипеди и проекции на документарни филмови со активистичка содржина.

Паркирајте ги вашите велосипеди од 15:00. во нашиот двор. Работилниците започнуваат во16:00.

– Тетовирање на велосипеди со Dragon Custom, во најразлични техники, овозможувајќи им на индивидуите да остават свој персонален креативен белег.

– Дотерај го велосипедот со дизајни на Ind.o.g и Kinjo. Со нивните графички дизајни испринтани во фоорма на стикери ќе бидат разубавени сите влосипеди кои сакаат да си го променат имиџот.

Во рамките на ВелосиФест, ќе бидат проектирани следните документарни филмови:

– Return of the Scorcher (1992, 28 min.)
– We Are Traffic (1999, 50 min.)
– Still We Ride! (2005, 37 min.)
– We never bike alone (2007, 80 min.)

Проекциите на документарните филмови започнуваат во 20 часот.

Со дотерани велосипеди да ги разубавиме улиците на нашиот град!

НАПОМЕНА: Поради лошите временски услови, ВелосиФест СЕ ОДЛОЖУВА за идната недела, 19 мај.