Вечерва започнува тетовскиот „Џез фест“

Со настап на „Сашо Поповски Трио“, вечерва започнува петтото издание на „Џез фест“ во Тетово.

Тридневниот фестивал ќе се одржува на отворената сцена во дворот на музичкото училиште „Тодор Скаловски-Тетоец“.

„Сашо Поповски Трио“ го сочинуваат Сашо Поповски на гитара, Иван Бејков на контрабас и Виктор Филиповски на тапани. Тие вечерва ќе се претстават со нивниот најнов албум „Fallen Land“.

Утре, пак, фестивалот продолжува со настапот на „Сетстат бенд“ од Скопје, а на последната вечер на 27 август е предвидена за „Влашент Сата Бенд“ од Албанија.

Сите настапи почнуваат во 20 часот, а влезот е бесплатен.