Вечер на Академски киноклуб во Кинотека

Академскиот киноклуб од Скопје, на 29 јануари 2016 година, во Кинотеката на Македонија ќе претстави дел од филмското творештво на членовите на клубот во последните неколку години. Проекциите ќе почнат во 20 часот, влезот е бесплатен.

Кратките непрофесионални филмови кои ќе бидат дел од проекцијата се следни:

ПОСЛЕДНАТА ДУША
автор: Виктор Штербински
игран / 15 мин.

СИЛАТА НА ЗБОРОТ
автор: Јане Темелковски
игран / 3 мин.

КИКС 3
автор: Викентие Ѓорѓевски
анимиран / 7 мин.

ДОДОЛАРКИ
автор: Петре Чаповски
игран / 10 мин.

КАМЕНИОТ СВЕТ
автор: Бојана Темелковска
експериментален / 4 мин.

КОГА БЕВМЕ МЛАДИ
автор: Мице Чаповски
анимиран / 1 мин.

РАСИПАНИОТ ТОП
автор: Владо Атковски
анимиран / 4 мин.

2054
автор: Петре Чаповски
документарен / 8 мин.

ПОРАНО МОЖЕВМЕ ДА ЈА ДОПРЕМЕ МУЗИКАТА
автор: Мице Чаповски
игран / 1 мин.

ГОЛЕМИОТ ВОДАЧ
автор: Стефан Сидовски
игран / 8 мин.

100 ГОДИНИ ПОТОА
автор: Петре Чаповски
игран / 16 мин.