„Вашиот кадар од Македонија“ – Конкурс за откуп на фотографии

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија денеска објави конкурс за откуп на фотографии на тема: „Вашиот кадар од Македонија“.

„Целта е да Ве поттикнеме, инспирираме, охрабриме да ја споделите и Вие Вашата приказна преку Вашите најубави и најинспиративни моменти кои сте ги имале во Македонија. Креативноста споделете ја преку Вашите фотографии на најразлични теми: туристички дестинации, активности во природа, гурмански мотиви“, наведуваат од Агенцијата.

Право на учество имаат сите заинтересирани правни и физички лица, жители на Република Македонија согласно утврдените барања на конкурсот.

Фотографиите можат да бидат пејзажни и динамични, од луѓе кои директно вршат активности. Максималниот број на доставени фотографии од учесник е ограничен на 10. Како што се наведува во конкурсот, ќе бидат откупени вкупно 215 фотографии по цена од 1.380 денари бруто по фотографија.

Конкурсот ќе биде отворен до 5-ти декември, а сите информации во врска со аплицирањето се достапни ТУКА.