Утре излегува новиот албум на Morrissey

Утре излегува новиот албум на Morrissey

Новиот албум на култниот британски музичар Morissey, насловен „World Peace is None of Your Business“ излегува во продажба утре (15 јули). Долгоочекуваното издание е прво за Morrissey по пет години, а албумот, кој е снимен во Франција и продуциран од Joe Chiccarelli, доби позитивни нислења од британските критичари. Еве ја листата на песни на албумот, од кој неколку песни веќе беа претставени на настапите на Morrissey пролетва. 

‘World Peace Is None Of Your Business’
‘Neal Cassady Drops Dead’
‘Istanbul’
‘I’m Not A Man’
‘Earth Is The Loneliest Planet’
‘Staircase At The University’
‘The Bullfighter Dies’
‘Kiss Me A Lot’
‘Smiler With Knife’
‘Kick The Bride Down the Aisle’
‘Mountjoy’
‘Oboe Concerto’

Извор