„Уште 100 метри, намести фризура“ – Транспарентите на Скопскиот маратон 2017

Виз Ер Скопски маратон 2017 и оваа година организира конкурс за најдобар навивачки транспарент. Учесниците имаат право да пријават максимум 2 транспарента (натписа). Според пропозициите се оценува идејата и изведбата на транспарентот, а не уметничкиот квалитет на фотографијата.

Пријавувањето на конкурсот почнува од денес, а трае до 10-ти мај во 12 часот.

Во меѓувреме, Радио МОФ ви ги прикажува некои од највпечатливите транспаренти кои вчера беа објавени на социјалните мрежи.

At least, support them 😎 #wizzairskopjemarathon #fitnessandspapark #vertigonme #vertigo

A post shared by Bleta Begu (@bletabegu) on



#skma2017 #halfmarathon #skopskimaraton #skopskimaraton2017

A post shared by Tanja Ristoska (@ristoskatanja) on