Урнебесно видео за пречек на странските студенти во Шведска

Голем број странски студенти секоја година се запишуваат на некој од факултетите во Шведска и за првпат патуваат во оваа држава. Со цел подобро да се запознаат со шведскиот начин на живот, утрово странците на универзитетот „Linnaeus“, беа пречекани со урнебесно видео, јавува дописникот на Радио МОФ од оваа држава.

Видеото е направено пред неколку години, но се уште се „користи“ за потребите на универзитетите. Погледнете го во продолжение: