Универзална сала ги откажа сите манифестации

Поради оштетување на внатрешниот дел од кровната конструкција, Универзалната сала ги откажува сите закажани манифестации, соопштуваат оттаму.

Во соопштението се наведува дека поради временските прилики и обилните дождови бил оштетен таванот во салата за публика и затоа се приморани сите манифестации да ги откажат додека не се создадат услови за работа.

„Повикани се надлежни институции за да се констатира моменталната состојба и да се најде соодветно решение“, соопштија од Универзалната сала.