Уметник рециклира метал за изработка на детални скулптури на инсекти

Уметникот Џон Браун има уникатно хоби. Тој изработува разнобојни пеперутки, инсекти и птици, користејќи метални парчиња. Браун користи потрошени шајки и велосипедски синџири за да за да ги долови дури и најситните делови од нивните тела. Откако ќе заврши со заварување на деловите, Браун ги покрива скулптурите со мрсни бои, нагласувајќи ги сите детали. Уметникот по потекло од Велс, се инспирира од руралната средина во која живеел осум години, а во продолжение погледнете дел од неговата работа.

-3