Уметник го менува изгледот на познати туристички места со хартиени исечоци

Турист во родениот град, уметник од Лондон ги истражува местата кои претходно ги игнорирал, а неодамна ги фотографираше на оригинален начин. Познатиот Биг Бен часовник, Лондонското око и уште многу други познати туристички места низ Европа се ставени во одреден контекст користејќи фигури од хартија и фотоапарат.

Амстердам

Лондон

Лондон

Лондон

Лондон

Копенхаген

Париз

Париз

Копенхаген

Лондон

Стокхолм