[Галерија] Уличната уметност на Џои Лурато

Уличниот уметник Џои Лурато остава специфични минијатурни фигури на различни локации низ Њу Џерси веќе една година. Неговите дела се базираат на фотографија (сопствена или нечија), како и ликови од познати уметнички слики.

Тој најчесто остава неговите уметнички дела да бидат откриени од заедницата, кои во зависност од локацијата, можат да опстојат неколку дена или само еден час.

Извор: Colossal