Украдени 36 компјутери од „Браќа Рамиз и Хамид“

Украдени се 36 минилаптоопи од основното училиште „Браќа Рамиз и Хамид“ во Шуто Оризари, соопштија од МБР.

Кражбата се случила ноќта меѓу  7 и 8 октомври кога непознат сторител со употреба на сила ја извршил кражбата во кабинет од основното училиште.

Сторителот се уште и е непознат на полицијата.