Twist Me: Ретро-модерна полица за книги

Twist Me: Ретро-модерна полица за книги

Twist Мe“ е името на оваа полица за книги, во која модерното се сретнува со ретро-изгледот, а функционалноста е задржана. Автори се дизајнерите од словачкото студио Mejd, во соработка со швајцарската компанија за мебел Vitra. Дизајнерите комбинирале модерно парче мебел со старинска спрега. Кога се вртат краевите на полицата, книгите се стегаат во средината, што и дава свеж и невообичаен изглед на вашата библиотека. „Twist Me“ може да собере онолку книги колку што сакате, а полицата може да се преместува без заедно со книгите.

Twist Me: Ретро-модерна полица за книгиTwist Me: Ретро-модерна полица за книгиTwist Me: Ретро-модерна полица за книгиTwist Me: Ретро-модерна полица за книги