„Твитер награди“: Ретвитни оброк е најдобра кампања за 2016 година

И оваа година се одржа завршната церемонија на петтите по ред „Твитер награди“ каде беа наградени најдобрите во 19 категории. Акцијата „Ретвитни оброк“, која почна како мала волонтерска иницијатива на Твитер заедницата за готвење топли оброци за бездомниците, повторно го доби признанието за најдобра кампања.

„Твитер заедницата од година за година креира вистински импакт врз јавност, а иницијавите како што е „Ретвитни оброк“, стануваат се помасовни и успеваат да направат вистинска разлика во животот на ранливите групи на граѓани“, соопшти Македонски телеком, организатор на манифестацијата.

Најдобрите за 2016 се:

•Најкомпанија/организација на твитер  – @Zlatna_kniga

•Најтаг за 2016 –  #РетвитниОброк

•Најдобар дизајнер – @0majgad

•Најдобра твитерџиKA – @MajkaNaZmejovi

• Tвитерџија кој оваа година најмногу напреднал од стартот на неговата твитерџиска кариера – @SuperExtraBonus

• Најдуховит твитерџија/ка – @NoLuckMakedonec

• Највлијателен твитерџија/ка – @Mile_Panika

• Најдобар твит во 2016 – @SuperExtraBonus

• Риплај на годината            – @Rebrendiran

• Најдобар твитерџија/ка кој почнал да твита во 2016 година – @DajMuNaChovekot

• Tвитерџија/ка кој e најкорисен и кој е вистинска вредност – @A_Golejska

• Најдобар сајт на Твитер – @mojomk1

• Твитерџија со најдобро селфи на годината 2016 – @Muarko

• Најдобар диџеј на тајмлајн – @DJGoce

• Најдобар твитерџија/ка во #третасмена #tretasmena – @TheTetka

• Најдобар аватар(и) – @Ref

• Најдобра апликација од Македонија за 2016 – MojVozduh

• Најактивен твитерџија од дијаспората – @FStojanovski1

• Кампања на годината – #РетвитниОброк