Трибина на иницијативата „8 септември“ во Тетово: Храна, вода, облека и струја за секое семејство

Граѓанската иницијатива „8 септември“ утре (26 ноември) ќе одржи трибина во Тетово ( во центарот “ЛОЈА“) на која ќе се дебатира за:

Трибина на иницијативата „8 септември“ во Тетово
1. Животот на примателите на социјална помош, стечајните работници, семејствата во социјален ризик.
2. Животот на младите од семејствата кои примаат социјална помош, стечајни работници, семејства од социјален ризик
3. Потреба од воведување и прифаќање на иницијативата за минимален достоинствен приход

Говорници: Џелал Хоџиќ (8-ми Септември), Мила Царовска и Рамадан Рамадани.

Модератор: Сашко Јованов – (МППС)

Настанот е поддржан од Фондација отворено општество Македонија и Младински образовен форум