Топ десет најчитани книги на светот

Кои се десетте најчитани книги во целиот свет? Според статистиката која се базира на бројот на книги кои се објавени и продадени во последните 50 години, без изненадување на прво место е Библијата, на второ место се најде „Цитати од делата на Мао Це Тунг“, на трето е „Хари Потер“ а на четвртото место се најде „Господарот на прстените“. Останатите најпродавани книги погледнете ги во инфографикот.

Top 10 Most Read Books in the World

by Jared.
Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.