Топ 100: ТВ-серии со најдобра приказна

Американското здружение на сценаристи (Writers Guild Of America) објави листа на 101 телевизиска серија со најдобро сценарио, според гласовите на членството. На врвот, неприкосновена е култната сага на David Chase, „Sopranos“, а во најдобрите десет, меѓу другите се и „Seinfeld“, „ The Twilight Zone“, „Mad Men“ и „The Wire“. Над половина од сериите на оваа листа се емитувани во последната деценија, но меѓу нив има и серии од почетоците на телевизијата. Погледнете инсерти од сериите кои според самите сценаристи, имаат најдобра приказна.

1. Sopranos

2. Seinfeld

3. The Twilight Zone (1959)

4. All In The Family

5. M*A*S*H*

6. The Mary Tyler Moore Show

7. Mad Men

8. Cheers

9. The Wire

10. The West Wing

Извор: B92