The Protagonist објавија видео за синглот „Love Stream”

The Protagonist, еден од најпрогресивните бендови, после издавањето на семи-концептуалниот деби албум „No Exit Museum”, го објави видеото за првиот сингл од новиот албум насловен „Love Stream”. Со својата мелодичност и моќност ја прикажува музичката енергија, прогресивност и свежина на самиот бенд.

„За разлика од нашиот деби албум „No Exit Museum”, музиката од новиот материјал на кој работиме како дел од албумот „Absolute Attitude” е доста подиректна, овој пат користиме повеќе гитари и мислам дека успеавме да дојдеме на едно посебно место каде нашиот занает е на ниво каде можеме да ги балансираме световите на рок музиката и електрониката“, вели R.S.Rush.

Видеото е снимено во студијата на The Protagonist во Скопје.