Театарот за деца и младинци гостува во Прага со „Македонска приказна“

Театарот за деца и младинци вo недела ќе гостува во Прага со претставата „Македонска приказна“, која ќе биде изведена во „Театар Минарет“.

театар

Со оваа претстава Театарот за деца и младинци во 2012 година настапи и во Стокхолм, по повод две децении од шведско-македонските дипломатски односи.

– „Македонска приказна“ е вистински репрезент на нашиот театар и нашата држава, а тоа го потврдуваат деветте меѓународни награди што оваа претстава ги има освоено на интернационални фестивали во регионот и пошироко, соопшти Театарот за деца и младинци.

Режисер на претставата е Боњо Лунгов, а во актерската екипа се Татјана Павловска-Кочовска, Ана Левајковиќ-Бошков, Катарина Илиевска-Силјановска, Владимир Лазовски и Предраг Павловски.