Sublinear – Концерт во Планетариумот на МКЦ

Во Планетариумот на МКЦ, во четврток (10 декември) ќе се одржи концерт на Sublinear, соло проект на музичкиот продуцент Младен Павлески.

Младен Павлески e музичар чиј амбиентален музички стил се фокусира на пространи атмосфери, електрични беспилотни гитарски призвуци и наноси на урбани звуци. Неговата музичка игра е смирувачка палета на извајаниот микро-простор и мрачни амбиенти облеани со електронски пејсажи.

Почетокот на концертот е најавен во 21 часот, а бројот на посетители е ограничен.