Студентски Полумаратон 2014

По повод Денот на словенските просветители ,,Св. Кирил и Методиј”, во недела на 25 мај студентите ќе трчаат полумаратон на кејот од реката Вардар во должина од 21 километар.

СПУКМ во чест на Денот на сесловенските просветители ,,Св. Кирил и Методиј” организира Студентски Полумаратон 2014. Полумаратонот ќе се одржи на 25.05.2014година (недела) со почеток во 09:00 часот од мостот Близнаци (нас. Ново Лисиче) на кејот на р. Вардар во должина од 21 км. Сите заинтересирани студенти на УКИМ можат да се пријават Online преку пополнување на анкетата на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/1jIiW9MwfkPWeXP1dpWlaSHmDDBJ1_Yv52I1mq2WShH8/viewform?usp=send_form Пријавувањето е до 21.05 (среда) до 12:00 часот. За првите 100 пријавени следува бесплатна маица, и истите ќе бидат дополнително објавени.  Подигнувањето на редните броеви и маиците на пријавените учесници ќе се одржи од 8 часот до почеток на трката на стартот под мостот Близнаци.

Почетокот на  полумаратонот е најавен во 9 часот, а се стартува од мостот Близнаци (во населбата Ново Лисиче) по што студентите ќе трчаат по следната рута:

СПУКМ во чест на Денот на сесловенските просветители ,,Св. Кирил и Методиј” организира Студентски Полумаратон 2014. Полумаратонот ќе се одржи на 25.05.2014година (недела) со почеток во 09:00 часот од мостот Близнаци (нас. Ново Лисиче) на кејот на р. Вардар во должина од 21 км. Сите заинтересирани студенти на УКИМ можат да се пријават Online преку пополнување на анкетата на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/1jIiW9MwfkPWeXP1dpWlaSHmDDBJ1_Yv52I1mq2WShH8/viewform?usp=send_form Пријавувањето е до 21.05 (среда) до 12:00 часот. За првите 100 пријавени следува бесплатна маица, и истите ќе бидат дополнително објавени.  Подигнувањето на редните броеви и маиците на пријавените учесници ќе се одржи од 8 часот до почеток на трката на стартот под мостот Близнаци.

Сите заинтересирани студенти на УКИМ можат да се пријават онлајн, со оставање на податоците на следниот ЛИНК. Пријавувањето ќе трае до среда, 21 мај,  до 12 часот.

За првите 100 пријавени следува бесплатна маичка, а подигнувањето на редните броеви и маиците на пријавените учесници ќе се о направат еден час пред почетокот на трката на стартот под мостот Близнаци. Организатор на настанот е Студентскиот парламент на УКИМ.