Студент по архитектура создаде дом во училишен автобус

Студентот по архитектура Хенк Бутита од стариот училишен автобус успеа да создаде дом на тркала. Чудниот стан е со површина 21 метар квадратен, а во него креативниот Американец направил кујна, дневна соба и спална соба.

Студентот по архитектура создаде дом во училишен автобус

Студентот по архитектура создаде дом во училишен автобус

Бутита го купува автобусот за 3 илјади долари, а уште 6 илјади му биле потребни за целосно да го реновира.

Студентот по архитектура создаде дом во училишен автобус

Проектот е завршен за една година и три месеци. Куќата е опремена со сопствен мебел, скриени прегради и LED светла. Дрвените подови на пример, Хенк ги земал од еден стар фитнес центар.