Студентите се движат кон Собрание: „Кој ќе не замолчи сега – eве нè, тука сме!“

Извикувајќи „Кој ќе не замолчи сега, еве не тука сме“, „Која сила ке го сопре гласот на студентите“, „Студенти независни и силни“, студентскиот марш тргна кон Собранието.

10833741_10152662959223439_1816118321_n

Беа потребни петнаесетина минути за огромната толпа да се собере на раскрсницата кај Трговскиот центар Мавровка, по што се упати кон булеварот.

10836515_10152662964223439_1019055996_n

Евидентно е присуството на полицијата, но како што јавуваат репортерите на Радио МОФ, за сега полицајците пријателски се однесуваат кон студентите.