Студентите со ракоплескање пречекани пред Собрание

Толпата од неколку илјади студенти стигна пред Собранието. Таму со ракоплескање беа пречекани од поголема групи граѓани.

10850831_10152663022258439_1792278728_n

Како што јавуваат репортерите на Радио МОФ овој протест е помасовен од претходниот, кога излегоа околу 3 000 студенти.

Претходно големата толпа млади луѓе застана на улицата пред хотелот „Холидеј ин“ каде ја пееја во еден глас песната „Скопје радост ти ќе бидеш“.

10685244_10152663022783439_966827883_n

Во текот на целиот марш, на македонски и на албански јазик студентите ги повикуваат останатите граѓани да дојдат и да им се придружат.

Маршот продолжува кон Влада.