„Стоп за градежната експанзија“ – вечерва нов протест во Аеродром

Граѓанската иницијатива “Сакаме Аеродром да дише“, денес ќе одржи нов протест против спорниот ДУП „И10“ и градежната експанзија во општината.

На протестот свои пораки до општината ќе испратат Христина Шулевска и останати граѓански активисти. Протестот ќе започне во 18:00 часот, пред Општина Аердром.

Советот на општина Аеродром завчера попладне ненајавено го изгласа новиот Детален урбанистички план И10, со кој се уништува зеленилото кај „Мајчин дом“ и се дозволува изградба на нови станбени објекти на Кејот на Вардар во населбата Острово.