[Став] Економската криза во Македонија

Живееме во време кога економската криза во Македонија погодува многу луѓе.  Многу луѓе го губат своето работно место, многу семејства се соочуваат со финансиски предизвици и тешкотии. Оваа криза се случува поради многу фактори, вклучувајќи го корона вирусот, непостојаноста на политичката ситуација и многу други.

Од кога пандемиската криза започна, многу компании беа принудени да ги затворат своите врати, а многу луѓе ја загубија својата работа. Оваа ситуација го зголеми бројот на луѓе кои се соочуваат со финансиски предизвици и тешкотии. 

Дополнително, непостојаноста на политичката ситуација во Македонија, како и други економски фактори, допринесоа за оваа криза.

Многу луѓе во Македонија се соочуваат со тешкотии поради оваа криза, но има неколку начини да се помогне. Еден начин е да се поддржат мали бизниси и локалните компании, кои можат да создадат нови работни места.

Арнела Рамковиќ