[Став] Бежоска: Треба да инвестираме во здравство и образование

За силна економија потребен е квалитетен човечки потенцијал, вели гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска Бежоска во влогот на Республика. Според неа, неопходно е вложување во образованието и во здравството, оти здраво население значи поголема продуктивност, а со тоа и побогато општество.

Содржината ја изработи Институтот за комуникациски студии.