„Средношколски игри“ на Средно Водно

На Средно Водно денеска од 10 до 13 часот, се одвиваа манифестацијата  „Средношколски игри“, кајде што ученици од средните училишта на Град Скопје ќе имаа многу забавни и натпреварувачки активности. Дружењето се одвива под мотото„Заедно во природа“ и во текот на овие три часа за учениците е организиран крос, натпревари во знаење, уметнички вештини, ориентација, еколошки-зелени игри, а со цел да ги поттикне средношколците да развијат свесност за потребата од движење на отворено и престој во природа .

„Средношколски игри“ на Средно ВодноНа еднодневните игри ќе бидат вклучени ученици-натпреварувачи, наставници, директори, комисии, претставници на државни институции и компании, но и останати ученици, родители, гости, посетители на Средно Водно.

Натпреварувачкиот дел од игрите ќе почне од 10 часот, по што следува еко час за учениците, а од 12 часот ќе се прогласуваат и доделуваат наградите за најдобрите ученици по дисциплини. Од самиот настан, учениците ќе испратат порака за поттикнување на здрав живот и почесто движење во природни средини, толеранција и заедништво меѓу младите, непотпаѓање на пороците дрога и алкохол, и ширење позитивни искуства и мисли со своите врсници.

Настанот е во организација на здружението „Сфера“- Скопје, а се одвива со поддршка на Град Скопје.