„СРАМ“ – перформанс на Ангела Стојановска во Кино Фросина

Во сабота, 12 февруари, во Кино Фросина во Младинскиот културен центар од 20 часот ќе се одржи авторскиот перформанс „СРАМ“ на актерката Ангела Стојановска.

Перформансот е развиван како дел од платформата за изведувачки уметности на Фестивалот за феминистичка култура и акција Прво па женско – Испробување феминистрички иднини.

„Ова е моето простување со срамот од моето тело, од храната, од живеењето во оваа земја. Од срамот кој сум го негувала долго време, кој понекогаш не е лично мој и доаѓа од постапките на другите. Ова е моето прифаќање, заблагодарување и раскрстување со срамот. Време е срамот да оди кај некои други луѓе“, вели Стојановска за перформансот.

„СРАМ“

Авторка и изведувачка: Ангела Стојановска

Креативни соработници: Милош Б. Андоновски, режисер и Ева Камчевска, драматург

Поддршка низ креативниот процес: Викторија Илиоска, изведувачка и кореографка и Билјана Радиноска, режисерка

Извршна продуцентка: Емилија Чочкова

Костим: Раде Василев

Сценографија: Мартин Манев

Дизајн на промо материјал: Матеја Николиќ

Фотографијa на промо материјал: AniDimi

Bodypaint: Bojan Kovski

Времетраење: 60 мин

Повеќе информации за претставата може да најдете на следниов ЛИНК. Билетите се достапни на следниов ЛИНК.

Организаторите посочуваат дека за влез на настанот важат актуелните ковид-протоколи.