SoundCloud MeetUp во Скопје

По трет пат во Скопје, на 30ти мај, Радио МОФ и Drop Series го најавуваат SoundCloud MeetUp, оваа година осмислен и организиран за да ја поддржи домашната електронска сцена, да промовира локални артисти, продуценти и промотери и да сподели регионални и глобални искуства.

SoundCloud MeetUp Skopje

SoundCloud Meet Up 2014 нуди звук, двор, дружба, отворено небо, кров ако врне, презентации, дискусии и музика на електронските заедници од Битола, Штип, Гевгелија, Тетово, Кичево и Скопје. Настанот ќе се организира во дворот на МОФ, со почеток во 18 часот каде ќе гостува и организацискиот тим на Love Fest од Врњачка Бања, Србија.

Програмата во продолжение:

18:00 – 19:00 DJ set, Alex Acid (Drop Series)

19:00 – 20:30 Дискусија (модератор: Mileskaya)
Како да ја одржуваме и развиваме електронската сцена, кои се музичките интереси на домашната публика, како да ја подобриме промоцијата, како може да ни користи SoundCloud?

– MyCloudPlayer, Горанчо Сиркаровски (Скопје)
http://mycloudplayers.com/
– Love Fest, Vemic & Doo – Beyond House (Vrnjacka Banja, Serbia)
http://lovefest.rs/
– Run МК – Macedonian Bass Festival, Иван Кантарџиски (Штип)
www.run.mk
– Egorythmia, IONO MUSIC (Скопје)
https://soundcloud.com/egorythmia
– ПМГ (Скопје), Мирко Попов (Скопје)
https://soundcloud.com/pmgrecordings
– Drop Series, Александар Видиновски (Скопје)
https://www.facebook.com/dropseriesskopje
– BTKRSH, Андреј Анчевски (Скопје)
https://www.facebook.com/btkrsh
– Nennat Omen (Штип)
http://www.nennatomen.com/
– Сектор 909, Марин Басотов (Скопје)
https://www.facebook.com/sektor909
– ДБР група, Robotnix & Dimitri_mk (Кичево)
https://soundcloud.com/robotnix
– Walk&Talk Records, Goran Tech & K.Petrovsky (Битола)
https://soundcloud.com/goran-tech
https://soundcloud.com/walk-talk-records
– Oluk Multimedia, Jansky (Тетово)
https://www.facebook.com/pages/Oluk-Multimedia/226269364106240
– Mosaik Kollektif (Гевгелија)
https://soundcloud.com/mosaikmusic
– Mash Radio, Филип Славковски (Скопје)
http://www.mashradio.net/

20:30 – 23:00 ДЏ перформанси
– Vemic & Doo – Beyond House, Love Fest (Serbia)
– Herzel
– Andreas Hz
– Jansky