SoundCloud би можел да воведе нови ограничувања за диџеј миксовите

Сите оние кои го користат дигиталниот сервис SoundCloud за да поставуваат диџеј миксови, наскоро би можеле да се соочат со големи ограничувања, објави „Pulse“.

„Digital Music News“ пишува дека SoundCloud би можел целосно да ги блокира миксовите кои не се сосема „чисти“, мерка што би можела да се онесува на околу 185 милиони корисници за сервисот. SoundCloud веќе воведе рестрикции за познатите диџеи како Morgan Page, кому во март му беше блокиран SoundCloud.

Иако нема точен податок колку точно претплатници има сервисот, се претпоставува дека најголем дел од нив би можеле да заминат на сервисите како iTunes или MixCloud.

Од друга страна SoundCloud се правда дека гласините се невистинити и дека „мислат да создадат место каде креативноста може да заживее. Креативното друштво за SoundCloud, вклучувајќи ги и диџеите, е од голема важност“.