Со технологија против коронавирусот – листа на онлајн алатки за работа и учење од дома

Многу е веројатно дека поради појавата на новиот коронавирус, многумина ќе мора да работат или да учат од дома. Сајтот „Тechagainstcoronavirus“ направи листа на онлајн алатки кои овозможуваат соработка и работа на далечина.

Велат дека како тим кој и самиот работи на далечина, користеле многу од овие софтверски алатки изминатите 5 години. Тие се поделени во три групи, за учење, за работа и за добивање информации за новиот коронавирус Ковид 19. Основите верзии главно се бесплатни, но за „премиум“ опциите најчесто е потребно да се плати.

Листата која постојано се дополнува може да ја видите ТУКА