Слушнете ја радиодрамата „Фигаро се разведува“ на студентите на ФДУ во Радио МОФ

Студенти од Факултетот за драмска уметност (ФДУ) во просториите на Радио МОФ ја изведоа и снимија радиодрамата „Фигаро се разведува“, испит по предметот Техника на глас кај вонредниот професор Никола Настоски.

Гласовите се на: Гоце Андонов, Кире Ацевски, Михаил Велков, Ана Грамосли, Наде Дојкоска, Ана Јовановска, Филип Христовски, Виктор Мирчески, Катерина Јовановиќ, Ведран Чешарек.

Радиодрамата ја „качивме“ на Спотифај, а може да си ја слушнете и на линкот подолу: