Скопско младинско радио од пред четврт век

Младинското радио КЛУБ 100 било првото независно македонско радио, организирано од Слободан Таневски и тогашните ученици во скопската гимназија „Орце Николов“.  Радиото емитувало програма во периодот од 1987 до 1991, а е отворено во време кога единствена радио-станица било државното Радио Скопје (денешно Македонско радио). Блогот РетроМК објавува ретки фотографии со логото на КЛУБ 100, како и интересни документи од архивата на радиото, меѓу нив и насловната страница на ретка компилација на песни од млади македонски бендови, издадена од КЛУБ 100.

Скопско младинско радио од пред четврт век

Скопско младинско радио од пред четврт век

 

Погледнете ги сите фотографии од  првотот македонско младинско радио на блогот РетроМК