Шокантни фотографии од деца претворени во среќни илустрации

Откако создаде неколку популарни серии од илустрации како „Holy Selfie,” „World Leader“, „Global Police” и „Just Leaders, Gunduz Aghayev се враќа со ново дело под работен наслов „Замисли“(Imagine).

Овој пат илустрациите се посветени на децата. Сликарот ги осудува оние кои сакаат да ги искористат децата како дел од својата валкана игра.

Децата се невини и дека ние треба да дадеме се за нивната иднина, треба да с еобидеме да не се повторат нашите претходни гревови. Ајде да го направиме светот совршена како детскиот, за децата, бара Aghayev.

Воена фотографија во Виетнам „Napalm Girl”

Фотографијата на Kevin Carter, која доби Пулицерова награда во 1993

Деца од Јапонија

Смртта на малиот Aylan Kurdi од Сирија

Момче од Јапонија со својот мртов брат, 1945

Синот на убиениот новинар од Азербејџан, Elmar Huseynov

Деца-невести во Авганистан

Бездомници по германските бомби во 1940, момче од лондон ја покажува неговата спална соба на пријатели

Доктор Janusz Korczak со деца наоколу