Шарената револуција и вечерва на улиците, боја за оградата на Владата

Илјадници граѓани вечерва излегоа пред Специјалното јавно обвинителство, а мотото на протестот е „Став наместо страв“. Граѓаните стигнаа кон Владата, каде немаше распоредено полицајци, па дел од демонстрантите  тоа го искористија за за првпат да ги  обојат столбовите на оградата на Владата. Според најавите, по ова, протестот ќе се упати кон Собранието. Граѓаните најавија дека ќе испратат силно пораки против „притисоците кои криминалната власт ги прави кон активистите на #Протестирам“.

v-1

v-2