Се реконструираат пешачките мостови во Градскиот парк во Скопје

За првпат по неколку децении, ќе се реконструираат сите 19 пешачки мостови во вториот дел од Градскиот парк. Како што соопштија од Град Скопје, обновата на мостовите почна денеска и ќе опфати замена на дрвените подови со нови, поквалитетни дрвени материјали отпорни на климатски влијанија, како и премачкување на металните површини со боја за заштита од корозија. Исто така ќе бидат поставени рампи за велосипедисти и лица со посебни потреби.

Активностите за обнова на мостовите се очекува да завршат за два месеца. Реконструкцијата ја изведуваат екипите на Град Скопје, а донатор е Халкбанк.