Се избираат најдобрите графички решенија против говор на омраза на Интернет

Се избираат најдобрите графички решенија против говор на омраза на ИнтернетОстануваат уште два дена од конкурсот за избор на графички решенија (илустрации) со кои сликовито ќе се претстават формите против говор на омраза на Интернет. Илустрациите кои се во рамките на иницијативата против говор на омраза на Интернет имаат за цел да ги маркираат овие појави, а ќе послужат за да се укаже на штетата која говорот на омраза на Интернет ја причинува на целото општество.

Пристигнатите 18 графички решенија публиката може да ги погледне на Фејсбук-страницата:  https://www.facebook.com/nemrazi  до 17 март во 14 часот. Она решение кое ќе добие најмногу лајкови, ќе биде избрано како најпопуларно решение од публиката, а авторот ќе освои парична награда од 200 евра.

Пристигнатите 18 графички решенија ќе бидат посебно оценувани и од комисијата составена од претставници на иницијативата против говор на омраза. Оценувајќи ја идејата и иновативноста, жири-комисијата ќе избере најкреативно решение кое ќе биде употребено како визуелни елементи на дизајнот на веб-сајтот nemrazi.mk, но и како дел од промотивните активности против говор на омраза на Интернет. Наградата од жири комисијата изнесува 500 евра.

Пристигнатите решенија може да ги погледнете подолу:

 

00_оsnovno

Предлог решение бр.1 Драган Тренчевски

 

00_osnovno

Предлог решение бр.2 Драган Тренчевски

 

GNO_2_1

Предлог решение бр.3 Сандра Андоновска

 

1-01

Предлог решение бр.4 Коцев

 

Стоп за говор на омраза на Интернет

Предлог решение бр.5 Сања Наумовска

 

stop za govor na omraza na internet

Предлог решение бр.6 Матеј Богдановски

 

Glavno logo_Ovca-01

Предлог решение бр. 7 Сандра Андоновска

 

Print

Предлог решение бр.8 Стевчо Наумоски

 

Стоп за говор на омраза на Интернет

Предлог решение бр. 9 Марко Ружин

 

омраза по расна основа

Предлог решение бр. 10 Inglorius Basterd

 

1

Предлог решение бр. 11 И. Ј.

 

1-opsta

Предлог решение бр. 12 Дарко Стројоски

 

logo

Предлог решение бр. 13 Љубов

 

glavno

Предлог решение бр. 14 Благоја Михајловски

 

Igor_Delov_Metamorfozis_konkurs_Final_Page_1

Предлог решенија бр. 15 Игор Делов

 

LOGO

Предлог решение бр. 16 Callla

 

Poster_Mockup-Ne-Mrazi-na-Internet

Предлог решение бр. 17 BAIKA

 

nemrazi na internet

Предлог решение бр.18 Гунтер Кубе