Саем на американски универзитети во Македонија

Американската амбасада во Македонија денеска во Националната универзитетска библиотека во Скопје организира Саем на универзитети, по повод Меѓународната недела на образование.

Саем на американски универзитети во Македонија

На саемот бидат претставени 19 американски универзитети, за кои ќе зборуваат алумни од Амбасадата и советници за образование во САД при Американските катчиња. На заинтересираните студенти ќе им дадат совети како да аплицираат на американските универзитети.

Саемот претставува можност студентите да се запознаат со некои од единствените американски универзитети и за образовните програми што се нудат таму.