Река од млади луѓе се движи кон УКИМ

Река од млади луѓе се движи кон Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје, јавуваат репортерите на Радио МОФ.

УКИМ

Според првичните проценки пред платото на УКИМ веќе се собрани неколку илјади студенти. Најави има дека ним ќе им се придружат и средношколците ,а веќе со нив се дел од професорите.

10846802_10203635442510199_305523857_n

Бројката се зголемува во секоја минута. Се слушаат свирежи и извици „УА“ од огромната толпа пред УКИМ

Маршот според најавите тргнува од пред платото на УКИМ, ќе продолжи кон Собранието, за да заврши пред Владата.