Red Sound District најавува голема журка во МКЦ

Минатогодишната Red Sound District журка, која помина успешно и привлече голема публика, е мотив настанот да се организира и оваа година, со сличен концепт. На второто издание, организаторите соопштуваат дека свој настап најавиле неколку диџеи од Амстердам, во комбинација со домашни музичари. Журката оваа година ќе се случува на 9 април, на две сцени во Младинскиот културен центар.

Ќе настапуваат: Florinsz Janvier (SEKOIA, DGTL) NL, Francesco Robustelli Live (BlaBla, Dogmatik) NL, David Hülsken (Nighttripper), ME.N.U. (8bit. Awekenings), Nikola Simonovski, Mirko Popov (PMG Recordings), Vidinovski (Argumento Music, 778 Frequency).

„9 Април со почеток до 23 часот ќе имате повторно возбудлива можност да слушате како можат да звучат заедно Амстердам и Скопје на нашата црвена улица“, се вели во поканата на настанот.