„Radiohead“ објави нов албум „A Moon Shaped Pool“

По мистериозното исчезнување од сите социјални мрежи, британскиот бенд „Radiohead“ го објави нивниот нов албум насловен „A Moon Shaped Pool“. Во овој албум, кој доаѓа по „King of Limbs“, од 2011 година, гсе наоѓаат двете неодамна објавени песни „Burn the Witch” и „Daydreaming.”

Обожавателите на групата со нетрпение го очекуваа новиот албум, откако Џони Гринвуд најави во интервју, минатата година, дека работат на нов материјал, а фотографии од групата во студио беа објавени на социјалните мрежи.

Неколку песни веќе стигнаа до јавноста денеска и може да се слушнат на овој линк. Тоа се песни кои бендот ги отсвири многупати во текот на своите турнеи, но никогаш не беа снимени надвор од нивниот албум во живо од 2001 година „I Might Be Wrong“.

„A Moon Shaped Pool“ е достапен за продажба преку веб-страницата на „Radiohead“. Во продолжение, листата на песни:

01 Burn the Witch
02 Daydreaming
03 Decks Dark
04 Desert Island Disk
05 Ful Stop
06 Glass Eyes
07 Identikit
08 The Numbers
09 Present Tense
10 Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief
11 True Love Waits

Албумот, исто така, е достапен на iTunes и Apple Music, и TIDAL.