Радио МОФ со видео стрим од дебатниот турнир Belgrade Open

bg open logo 2013Радио МОФ оваа година со видео стрим ќе го пренесува дебатниот турнир Belgrade Open кој ќе се одржи од 17 до 19 мај.

Belgrade Open е една од најважните активности на српското дебатно друштво Отворена Комуникација и претставува еден од најголемите дебатни настани во Централна и Источна Европа.

На дебатниот натпревар учество ќе земат и четири тима од Младински образовен форум, а 5-те дебатни рунди можете да ги гледате преку стрим во живо на следниов линк.

Како главен судија на Белград Опен и задолжен за квалитетот на турнирот ќе биде Harish Natarajan, а дел од главниот судиски панел ќе бидат и Seena Maatoug, Manos Moschopoulos, Črt Podlogar и Goran Jankuloski.

———————————————————————————————————————————————————————

Radio MOF will provide live stream for all 5 rounds on Belgrade Open. Watch the debates here.

Belgrade Open has been one of the most important activities of Open Communication and is one of the biggest events in the debating calendar of the Central and Eastern European region. The Open attracts media attention, as its debates are open to the general public and its Grand Final and Closing Ceremony are held at the National Parliament building. Belgrade Open 2011 was a last tournament before Open Communication hosted Belgrade Euros. It had 56 teams from all over Europe.

This year’s CA team is consisted of, as Chief Adjudicator Harish Natarajan, Deputy Chief Adjudicator Seena Maatoug, Manos Moschopoulos, Regional DCA – Črt Podlogar, Local DCA – Goran Jankuloski.