Работилница за градски велосипедизам

Работилница за градски велосипедизам ќе се одржи  утре (30 октомври) во 10 часот во ЕУ Инфо центарот. Воведно предавање ќе одржи Ралф ван дер Зејден директор на “I Bike Belgrad” и поранешен советник во Општина Хаг, по што следува дискусија.

1926860_745312758869872_412100680330350074_n

Темата на предавањето на Ралф Ван Дер Зејден ќе биде “Why bike?” или „Зошто точак?” каде ќе биде даден краток преглед со податоци околу велосипедизмот во Холандија, за возењето велосипед во Белград  и повеќе градови од Југоисточна Европа.

Дискусијата најавена во вториот дел е насловена „Предности и предизвици на градскиот велосипедизам во Град Скопје. Како да се подобри градот Скопје?“

Во дискусијата ќе може да се вклучат сите присутни. Ќе биде обезбеден симултан превод од англиски на македонски јазик.

rabotilnica_gradski_velosipedizam

Организатори на работилницата се Амбасадата на Кралството Холандија, НаТочак и ЕУ инфо центарот.